WordPress Tutorials

90% Rankte Hoger In De Google Zoekresultaten Dankzij Deze SEO Tips

Wordpress Tutorials,
18 oktober 2019
wordpress seo tips, zoekmachine optimalisatie, hoger in google ranken

Hoger ranken in Google door SEO. Meer organisch verkeer naar je website, helemaal gratis. Dat wil toch iedereen? Dat zou je inderdaad wel denken. Want wie wil er nou geen gratis verkeer? Toch besteden de meeste bedrijven te weinig tijd aan SEO. Waardoor ze veel geld kwijt zijn aan advertenties. Je bent op de lange termijn veel beter af door te investeren in SEO.

SEO is een geweldige investering op de lange termijn. Het duurt namelijk een tijdje, voordat Google je website gaat ranken in de organische zoek resultaten. Elke dag worden er namelijk duizenden nieuwe berichten online geplaatst. Nou is het voor Google geen gemakkelijke taak. Om te bepalen welke pagina nou moet worden weergegeven. Gelukkig maakt Google gebruik van algoritmes. Hierdoor kan Google beter bepalen welke pagina relevant is voor de gebruiker.

Google's Missie: “To organize the world's information and make it universally accessible and useful.”

In dit artikel ga ik je enkele tips geven over SEO. Waardoor je pagina hoger gaat ranken in Google.

Zoekwoorden Onderzoek

Zoekwoorden onderzoek, één van de belangrijkste factoren om gevonden te worden in de zoekresultaten. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Doe het juiste zoekwoorden onderzoek! Voordat je begint met het schrijven van een artikel. Je kunt best een artikel gaan schrijven van drieduizend woorden. Maar als je niet gevonden wordt in Google. Waarom zou je er dan aan beginnen? Het is enorm belangrijk om onderzoek te doen naar de juiste zoekwoorden. Want hier zoeken mensen namelijk op.

Gebruik de "Keywordplanner" van Google Adwords. Met de "Keywordplanner", krijg je inzichten over het volume van bepaalde zoekwoorden. Ook krijg je van Google zoekwoord suggesties. Deze suggesties kun je gebruiken om meerdere zoekwoorden te targetten in je artikel. Niet alleen zoeken gebruikers op enkele woorden. Maar ook op "keyphrases" (meerdere woorden).

Gebruik de zoekwoorden waar ze er toe doen

Het beste is om de zoekwoorden waar je voor wilt ranken, te gebruiken op je gehele website. Als je bijvoorbeeld een artikel schrijft over "WordPress". Dan is het handig om deze "keyword" op meerdere plaatsen te laten weergeven. Zoals in je titel van je pagina, domeinnaam, blog categorieën, meta beschrijving, Slug URL, en natuurlijk in je artikel. Dit helpt Google om de structuur van je website beter te begrijpen. Met WordPress als CMS, wordt het eenvoudig gemaakt om dit aan te passen.

Nog geen WordPress website? Bekijk dan deze stap voor stap WordPress website maken tutorial!

Link naar relevante artikelen op je website

Google houd van link structuur op je website. Maak er daarom goed gebruik van. Met interne links, kun je aangeven welke pagina's belangrijk zijn op je website. Hierdoor zal Google jouw website beter begrijpen, en de pagina met de meeste relevante interne links, hoger in de zoekresultaten weergeven.

Gebruik een permalink structuur waar jouw zoekwoord in voorkomt

Met de juiste permalink structuur. Help je Google jouw pagina nog beter te begrijpen. Vooral, als hier ook nog eens je zoekwoord in voor komt. Hoe vaker het zoekwoord voorkomt in de structuur op je website, des te beter Google jouw begrijpt.

Er zijn websites die een erg slechte permalink structuur hanteren op de website. Je hebt het vast al eens gezien, een url op de website met daarin allerlei vage getallen er in. Deze getallen in de url zijn vaak helemaal niet relevant voor de pagina. Waardoor Google de structeer minder goed zal begrijpen.

Gelukkig kun jij ze een stapje voor zijn, door de juiste permalink structuur te gebruiken. Draait je website op WordPress? Lees dan meer in dit artikel over permalinks.

Voeg ALT Attributen toe aan je Afbeeldingen

Door ALT Attributen te gebruiken in je afbeeldingen, zul je hoger gaan ranken in Google.

ALT Attributen? Waar heb je het over?

ALT Attributen zijn bedoeld voor mensen die niet kunnen lezen, of blind zijn te ondersteunen. Google is tegenwoordig slim genoeg om texten te kunnen voorlezen. ALT Attributen worden gebruikt om een afbeelding te vertalen naar text. Want een blind iemand kan natuurlijk geen afbeelding zien om een text beter te begrijpen. Daarom zijn ALT Attributen geïntroduceerd. Als je deze ALT Attributen toevoegt aan je afbeelding. Snapt Google dat deze kan worden vertaald naar text. Zodat mensen die blind zijn beter begrijpen waar deze text over gaat.

Waarom zou je dit doen?

Op de meeste pagina's die geschreven worden. Wordt geen rekening met Alt Attributen gehouden. Hier kun jij dus je voordeel uithalen. Want één van de algoritmes die Google gebruikt om rankings te bepalen, zijn de Alt Attributen in afbeeldingen. Onthoud Google zijn missie! Het internet toegankelijk maken voor iedereen!

Link naar andere Websites met relevante content

Link naar andere websites die relevante content bevatten. Vaak wordt dit verkeerd geïntegreerd. De meeste van jullie denken dat wanneer je linkt naar een andere website, hierdoor verkeer verliest naar je website. Dit is deels waar, maar niet helemaal! Natuurlijk worden backlinks gezien als een soort van "up-vote" door Google. Ook is hierdoor de kans aanwezig, dat je wellicht minder verkeer krijgt.

Maar onthoud wel dat je hiervoor "DA"(Domain authority) voor terug krijgt. In andere woorden, Google waardeert het enorm als jij naar goede bronnen wijst, waar relevante informatie op staat. Hierdoor krijg je van Google meer vertrouwen, en zal je hele website een boost krijgen in de Google Rankings, waardoor je er uiteindelijk meer verkeer voor terug krijgt.

Schrijf artikelen van hoge kwaliteit op je website regelmatig

Artikelen van hoge kwaliteit ranken hoger in Google. Met hoge kwaliteit, bedoel ik artikelen die veel waarde toevoegen. Het is bewezen uit onderzoek. Dat pagina's rond de 2200 woorden hoger ranken in Google. Dit is ook niet vreemd, want artikelen met een hoger aantal woorden zullen een onderwerp in zekere zin beter omschrijven, dan een artikel van driehonderd woorden. Als je kijkt naar de pagina's die in de top 10 staan van Google. Zul je zien dat deze artikelen rond de 2200 woorden zitten.

Ook kijkt Google naar het aantal keer dat een pagina wordt bijgewerkt. Het is niet voor niets. Dat een website zoals Wikipedia hoog rankt in de zoekresultaten. Dit komt doordat hier van hoge kwaliteit content opstaat.

Backlinks naar jouw website

Backlinks van andere websites, een belangrijk onderdeel die de rankings van een pagina bepalen in Google. Zoals eerder besproken in dit artikel, is het belangrijk om te linken naar andere websites met relevante content. Maar het is ook van belang om backlinks te verkrijgen van andere websites, die linken naar jouw content. Als een pagina veel backlinks krijgt door andere websites. Is dit voor Google een teken dat deze pagina als belangrijk, of waardevol wordt beschouwd.

Wel is het van belang dat je backlinks krijgt van websites, die van hoge kwaliteit zijn, oftewel "relevant". Het is beter om twee backlinks te verkrijgen van websites van hoge kwaliteit. Dan duizend backlinks van websites die totaal niet relevant zijn. Dit zijn grote ranking factoren waar Google rekening mee houdt.

Schrijf voor mensen en niet voor robots

Schrijf artikelen voor mensen, en ga deze niet over optimaliseren voor Google. Zodat alleen een robot jouw content nog begrijpt. Natuurlijk is het belangrijk om aan SEO te denken, en om deze aanpak toe te passen op je website. Maar maak vooral geen gebruik van "keyword stuffing"(overmatig gebruik van zoekwoorden). Want dat zal alleen maar tegen je werken, en wellicht krijg je zelfs een penalty van Google. Waardoor je helemaal niet meer gaat ranken in de zoekresultaten.

Lees hier meer over het overmatig gebruik van zoekwoorden.

Website laten indexeren door zoekmachines

Meestal wordt je website automatisch wel opgepakt door zoekmachines, en geïndexeerd. Maar dit is niet altijd het geval. Zorg er dus altijd voor dat je bij zoekmachines zoals: Google, Bing en Yandex. Altijd handmatig je sitemap upload. Hierdoor weten de website crawlers hoe ze jouw pagina's kunnen bereiken, en tenslotte kunnen indexeren.

Onthoud: Hoe beter je website kan worden gevonden door crawlers, des te meer kans dat je pagina wordt geïndexeerd.

SEO WordPress Plugins

Gelukkig zijn er voor WordPress plugins beschikbaar die je zullen helpen met het verbeteren van je SEO.

Zoals Yoast SEO en All in One SEO Pack. Dit zijn de twee meest populair SEO plugins voor WordPress. Beide plugins geven je suggesties over hoe je jouw pagina zou kunnen verbeteren voor SEO. Ook kun je hiermee eenvoudig de meta-beschrijving aanpassen voor elke pagina, en nog veel meer!

Op de website van Yoast, vind je enorm veel informatie over SEO die je goed kunt gebruiken, (Engelstalig). Maar dat zal voor de meesten geen enkel probleem zijn.

Ik hoop dat deze SEO Tips jou goed van pas komen! Laat een reactie achter in de comments wat jij er van vind!

menucross-circle