WordPress Tutorials
Website maken

Beste WordPress hosting Provider 2023

Gepubliceerd: 23 juni 2022
Bijgewerkt: 15 oktober, 2023

Als je op zoek bent naar de beste manier om je WordPress website te hosten, dan ben je aan het juiste adres. In Nederland zijn er veel verschillende opties beschikbaar, maar het is belangrijk om te weten welke het beste bij jouw specifieke situatie past. In dit artikel gaan we in op de belangrijkste aspecten van WordPress hosting in Nederland, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Waarom WordPress Hosting Nederland?

Er zijn veel verschillende redenen waarom je voor WordPress hosting in Nederland zou kunnen kiezen. Hieronder bespreken we enkele belangrijke voordelen:

Betere Laadtijden

Door je website te hosten in Nederland, zijn de laadtijden sneller dan wanneer je het bij een buitenlandse host doet. Dit is vooral belangrijk voor bezoekers uit Nederland, aangezien zij minder tijd hoeven te wachten op het laden van de pagina's. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring en kan leiden tot hogere conversieratio's.

Meer Dataveiligheid

In Nederland gelden specifieke wet- en regelgevingen op het gebied van dataveiligheid, die je helpen om je gegevens te beschermen. Dit is vooral belangrijk als je bijvoorbeeld gevoelige informatie op je website verwerkt, zoals bijvoorbeeld klantengegevens. Door voor WordPress hosting in Nederland te kiezen, kun je ervan op aan dat je gegevens op een veilige manier worden opgeslagen en beheerd.

Beter Ondersteuning

Met WordPress hosting in Nederland kun je rekenen op betere ondersteuning dan wanneer je voor een buitenlandse host kiest. Dit is omdat de ondersteuning in hetzelfde taalgebied plaatsvindt, waardoor je sneller en efficiënter geholpen wordt. Bovendien zijn er vaak specifieke kenniscentra beschikbaar die speciaal gericht zijn op het hosten van WordPress websites.

Hoe Kies Je De Beste WordPress Hosting Nederland?

Er zijn veel verschillende providers van WordPress hosting in Nederland, waardoor het moeilijk kan zijn om de juiste keuze te maken. Hieronder bespreken we enkele belangrijke aspecten waar je op moet letten bij het maken van je keuze:

Prestaties

Het is belangrijk om te kijken naar de prestaties van de hosting provider die je overweegt. Dit betekent onder andere de laadtijden van de website en de uptime. Zorg ervoor dat je voor een host kiest die snelle laadtijden garandeert en een hoge uptime heeft, zodat je website altijd bereikbaar is voor je bezoekers.

Beveiliging

Beveiliging is een belangrijk aspect bij het kiezen van een WordPress host. Zorg ervoor dat de host regelmatig backups maakt van je website en dat er beveiligingsmaatregelen zijn getroffen om je gegevens te beschermen tegen cyberaanvallen.

Ondersteuning

Ondersteuning is essentieel bij het hosten van een website, zeker wanneer het om WordPress gaat. Kies daarom voor een host met een uitstekende ondersteuning, waarbij je snel en goed geholpen wordt wanneer je tegen problemen aanloopt.

Prijs

Tot slot is de prijs ook een belangrijk aspect bij het kiezen van een WordPress host. Vergelijk de verschillende opties en kijk welke host het beste bij je budget past, zonder dat je concessies hoeft te doen aan prestaties, beveiliging en ondersteuning.

Er zijn veel voordelen aan het kiezen van Cloud86 voor je WordPress hosting behoeften, waaronder:

 1. Snelheid: Cloud86 maakt gebruik van geavanceerde technologieën en infrastructuur om snelle laadtijden te garanderen voor je website.
 2. Schalbaarheid: Cloud86 biedt een flexibel platform waarmee je gemakkelijk je hostingomgeving kunt uitbreiden of verkleinen, afhankelijk van je groeiende behoeften.
 3. Beveiliging: Cloud86 biedt regelmatige beveiligingsupdates en bescherming tegen dreigingen, waardoor je website altijd beschermd is.
 4. Ondersteuning: Cloud86 biedt 24/7 technische ondersteuning, zodat je altijd hulp krijgt wanneer je die nodig heeft.
 5. Gebruiksvriendelijkheid: Cloud86 biedt eenvoudige beheer- en configuratieopties, zodat je je website snel en gemakkelijk kunt instellen en beheren.
 6. Betrouwbaarheid: Cloud86 heeft een betrouwbare infrastructuur die is ontworpen om constante beschikbaarheid en betrouwbaarheid te garanderen.

In het algemeen is Cloud86 een uitstekende keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een snelle, schaalbare en betrouwbare WordPress hosting provider. Ik raad je aan om de website van Cloud86 te bezoeken en meer informatie te verkrijgen over de specifieke diensten die ze aanbieden.

Beste WordPress hosting Providers in Nederland

Er zijn veel WordPress hosting providers in Nederland, elk met hun eigen sterke punten en uitdagingen. Hier zijn enkele populaire opties:

 1. Cloud86
 2. TransIP
 3. Strato
 4. SiteGround Nederland
 5. Hostnet
 6. Mijndomein
 7. Xel
 8. Vimexx
 9. Neostrada

Het beste hostbedrijf voor je is afhankelijk van je specifieke hostingbehoeften, zoals prijs, prestaties, service en functies. Ik raad je aan om verschillende providers te onderzoeken en te vergelijken voordat je een beslissing maakt.

Eindelijk zijn we zover! Wat zijn nou de Beste WordPress hosting Providers in Nederland?

Op dit moment zijn er een paar grote hosting partijen in Nederland die het erg goed doen.

Hieronder geef ik een vergelijking over deze drie hosting providers.

De providers staan in willekeurige volgorde. Kies vooral een provider waar jij je het beste bij voelt. Uiteraard zijn al de providers in dit lijstje betrouwbaar en hebben ze allemaal hun Pro's en Cons.

Cloud86 WordPress hosting

Cloud86 is een cloud-gebaseerde WordPress hosting provider die gespecialiseerd is in het leveren van snelle, schaalbare en betrouwbare hostingoplossingen voor WordPress-websites. Het bedrijf maakt gebruik van de nieuwste technologieën en infrastructuur om ervoor te zorgen dat hun klanten een snelle en betrouwbare ervaring hebben.

Cloud86 biedt een scala aan hostingoplossingen voor WordPress, waaronder managed WordPress hosting, VPS-hosting en dedicated hosting. Bovendien biedt het bedrijf 24/7 technische ondersteuning en regelmatige beveiligingsupdates om ervoor te zorgen dat je website altijd beschermd is tegen dreigingen.

In termen van prijzen, is Cloud86 een middelgrote speler en biedt het redelijke prijzen voor de diensten die ze aanbieden. Ik raad je aan om de website van Cloud86 te bezoeken en de prijzen en functies te vergelijken met andere populaire WordPress hosting providers in Nederland.

Lees hier de volledige Cloud86 review

Xel WordPress Hosting

Xel is actief in webhosting sinds 1999 (al 20 jaar!) Xel is ontstaan vanaf de zolderkamer, en is inmiddels uitgegroeid naar een duurzaam bedrijf gelokaliseerd in Utrecht. Ondanks dat Xel al 20 jaar actief is op dit gebied. Blijven ze voortdurend vernieuwen in de beste technologie, en streven ze naar het beste resultaat samen met jou.

Xel heeft al meer dan 12.000 klanten geholpen. Hierdoor heeft Xel enorm veel ervaring in het gebied van webhosting. Het team van Xel bestaat uit professionals op gebied van: Systeembeheerders, Ontwikkelaars, & Support. Met elk zijn specialiteit en persoonlijkheid. Bovendien bied Xel persoonlijke ondersteuning aan zodat je onderneming wordt geïnspireerd, gemotiveerd en gebegeleid. Zodat er samen gewerkt word aan een succes.

Ook heeft Xel een academie waar nuttige tips & tricks gedeeld worden. Hier wordt de complexiteit behouden, maar wordt het erg makkelijk omschreven. Hierdoor is de academie toegankelijk voor beginners als gevorderde.

Bij Xel zijn verschillende hosting pakketten beschikbaar, zowel voor ondernemers, fanatieke bloggers, en voor professionele webshops.

Voor iedereen die op zoek is naar hoge kwaliteit hosting, is er een geschikt pakket beschikbaar.

 1. Start: Compleet beginners pakket klaar voor de toekomst.
 2. Website: Het meest gekozen hosting pakket. Gelijk goed van start.
 3. Pro: Hosting pakket voor websites met veel bezoekers.

Waarom kiezen voor Xel?

 • Meer dan twintig jaar ervaring.
 • Voorzien van hoogwaardige technologie.
 • Enorm snelle servers.
 • Persoonlijke en Professionele ondersteuning bij hulp.
 • Gebruiksvriendelijk Dashboard
 • Xel Academy

Waarom niet kiezen voor Xel?

 • Redelijk duur vergeleken met andere hosting providers zoals Vimexx.

Vimexx WordPress Hosting

Vimexx hosting, wordpress hosting, wordpress webhosting
Vimexx WordPress hosting

Vimexx is een stichting opgericht in 2015. Ja dat lees je goed. Vimexx is geen bedrijf, maar een (non-profit) organisatie die enorm snel is gegroeid de afgelopen jaren. Lees meer hierover in dit artikel.

Verder heeft dit niets te maken met de kwaliteit en service die Vimexx levert. Het doel van Vimexx is om hosting zo snel, betaalbaar, en gebruiksvriendelijk te maken. Hierdoor is je website binnen no-time online. En kun je met zaken bezig die er echt toe doen.

De servers van Vimexx zijn van hoogwaardige kwaliteit en in eigen beheer. Door de systeembeheerders worden de servers dag en nacht gemonitord zodat er geen enkel problemen onbekend voorkomt. Ook kun je er op vertrouwen dat de gegevens die zijn opgeslagen veilig worden bewaard.

WordPress webhosting pakketten bij Vimexx.

vimexx webhosting pakketten, wordpress webhosting provider, wordpress hosting

Waarom kiezen voor Vimexx?

 • Enorm veel keuze uit WordPress hosting pakketten.
 • Super snelle laadtijd.
 • Gebruiksvriendelijk Dashboard.
 • Uitmuntende service bij hulp en andere vragen.
 • Het platform draait op Groene Stroom en voorzien van ISO Certificaten.
 • Investeert voortdurend in de allernieuwste technologieën.
 • Gratis back-ups die 60 dagen bewaard worden.

Waarom niet kiezen voor Vimexx?

 • Weinig bekend over de oprichters van de organisatie.

Neostrada WordPress Hosting

WordPress hosting bij Neostrada. Neostrada is al meer dan tien jaar actief op het gebied van webhosting. En hebben in totaal al meer dan 50.000 klanten geholpen. Neostrada is het meest bereikbaar in vergelijking met de andere providers. Ze geven aan op de website binnen 15 minuten te reageren binnen de openingstijden.

Niet alleen is Neostrada geschikt voor de gebruikelijke klant. Maar ook voor serieuze ontwikkelaars ben je bij Neostrada op de juiste plek. Zo krijg je bij elk webhosting pakket toegang tot SSH, kun je gebruik maken van GIT. Ook heb je toegang tot allerlei andere frameworks zoals Lavarel en Symfony.

Verder investeert ook Neostrada in de nieuwste technologie en servers. Bij elk WordPress hosting pakket maken krijg je SSD-opslag en razendsnelle servers. De prijzen van Neostrada zijn ook onverslaanbaar. De hosting pakketten zijn Goed & Betaalbaar.

WordPress hosting pakketten van Neostrada:

Neostrada WordPress webhosting pakketten, webhosting nederland, wordpress hosting
Klik hier voor meer informatie over de specificaties van Neostrada

Waarom kiezen voor Neostrada?

 • Onbeperkt dataverkeer.
 • Onbeperkt aantal e-mail accounts.
 • Geweldige ondersteuning.
 • Goede Prijs, kwaliteit verhouding.
 • Gratis SSL-Certificaat.
 • Volledige SSD-opslag.
 • Gratis automatische back-ups.
 • Geavanceerde WordPress Caching.
 • 1 klik installer met meer dan 413 applicaties.

Waarom niet kiezen voor Neostrada?

 • Ik zou het niet weten.

Welke WordPress Hosting provider is geschikt voor jou?

Het valt niet mee om een keuze te maken uit de juiste provider. Er is enorm veel aanbod op het gebied van webhosting. Mijn advies zou zijn: Vraag jezelf af wat voor website je van plan bent te maken. En jezelf af te vragen hoe technisch dat je bent.

Als je echt nieuw bent in de wereld van webhosting en het maken van je eigen WordPress website. Dan raad ik je sterk aan om een pakket te bestellen bij Xel. Dit omdat Xel persoonlijke begeleiding aanbied en je toegang geeft tot de Xel Academie.

Voor degene met een bestaande website en verstand van webhosting. Dan raad ik aan om een pakket te nemen bij Vimexx. Omdat je hier veel vrijheid hebt in de soorten hosting pakketten.

Voor de geavanceerde ontwikkelaar zou ik je aanraden om een hosting pakket van Neostrada te nemen. Dit omdat ze verschillende frameworks ondersteunen die ontwikkelaars gebruiken. Bovendien krijg je toegang tot het Cpanel. Waar je zelf nog enigszins geavanceerde aanpassingen kunt doorvoeren naar je website.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte over WordPress!
Subscription Form (#3)