WordPress Tutorials
Website maken

MonsterInsights Google Analytics WordPress Plugin

MonsterInsights Google Analytics plugin
Gepubliceerd: 23 juni 2022
Bijgewerkt: 15 oktober, 2023

MonsterInsights is de beste Google Analytics plugin voor WordPress. Met meer dan 1325 reviews, en 2 miljoen actieve installaties. Is het ook nog eens de meest populaire Google Analytics plugin voor WordPress.

MonsterInsights maakt het gemakkelijk om Google Analytics te installeren en te koppelen met WordPress. Met een paar klikken configureer je de google analytics plugin en laat MonsterInsights direct de prestaties van je website zien.

Vanaf je WordPress dashboard, krijg je inzichten over hoe bezoekers je website gebruiken en welke pagina's er het meest bezocht worden op je website. Door deze inzichten kun je de content op je website aanpassen en waar nodig verbeteren om je bezoekers langer op je website te houden en wellicht over te laten gaan tot conversie.

Monserinsights Google Analytics WordPress plugin

Niet zoals andere Google Analytics plugins. Maakt MonsterInsights het zeer eenvoudig om alle Google Analytics functies te gebruiken. Zonder dat je hiervoor een professionele ontwikkelaar hoeft in te huren. Ook is het mogelijk om in de pro versie van monster insights om verschillende categorie├źn en tags toe te voegen aan bijvoorbeeld knoppen en linkjes op je website. Zo weet je precies waar de bezoeker op klikt en waar je nog verbeteringen uit je website kunt halen.

Het doel van MonsterInsights is, om de beste Google Analytics plugin te maken zonder teveel gedoe. Normaal gesproken kan het nogal ingewikkeld zijn om Google Analytics te installeren.

Gerelateerd: Google Analytics handmatig koppelen zonder plugin

Monsterinsights installeren op wordpress

Als je echt serieus bezig bent in de online wereld. Dan weet je ook hoe belangrijk het is. Om de juiste inzichten van je gebruikers te verkrijgen. Niet alleen helpt MonsterInsights je om statistieken te laten zien. Maar ook om gegevens van je bezoekers te verzamelen. Deze gegevens kunnen later goed van pas komen. Zeker als je van plan bent om in de toekomst te gaan adverteren. Met de gegevens van MonsterInsights, kun je een goed beeld schetsen voor jouw juiste publiek.

Zonder deze statistieken krijg je geen goed beeld van je website. Je weet dus niet goed wat werkt, en wat niet. Dankzij MonsterInsights krijg je heldere inzichten over het verkeer van je website. Zodat je verder kunt met het targetten van de juiste mensen.

google analytics statistieken

Waarom MonsterInsights werkt voor jou?

  • Snel & Gemakkelijke installatie - Dankzij MonsterInsights ben je snel op weg naar resultaat. Binnen enkele minuten heb je Google Analytics op je website ge├»nstalleerd, en kun je gegevens verzamelen die er echt toe doen.
  • Realtime statistieken - Met MonsterInsights hoef je niet een dag te wachten voordat je gegevens hebt. Met de realtime statistieken kun je gelijk zien wat bezoekers doen op je website, en of je blog post viraal is gegaan. Realtime statistieken zijn dus erg belangrijk voor iedere onderneming.
  • Webshop Tracking - Dankzij MonsterInsights E-commerce (Woocommerce) tracking. Weet je precies welke producten het goed doen op jouw website. MonsterInsights koppelt de data van je website met een paar klikken aan Google Analytics.
  • Populaire pagina's tracker - Met de page tracker weet je precies welke pagina's, blog posts, en andere secties van je website, het meeste verkeer opleveren. Hierdoor krijg je goede statistieken over welke berichten het goed doen, en welke juist niet.
  • Advertentie Tracker - Met de ad tracker kun je precies zien op welke banner het meest wordt geklikt. Hierdoor kun je de advertentie verbeteren. Waardoor je kunt zorgen voor een hogere ROI op je advertentie kosten.
  • Bestand download tracker - Door de download tracker van MonsterInsights, krijg je de juiste inzichten over waar je bezoekers naar op zoek zijn. Waardoor je geen onnodige energie in documenten hoeft te steken die toch niet werken.

Klaar om echte statistieken voor je website te verzamelen? Met MonsterInsights ben je binnen enkele minuten klaar met installeren, bovendien hanteren ze een 14-dagen geld terug garantie.

Dus waarom ook niet?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte over WordPress!
Subscription Form (#3)