WordPress Tutorials
Website maken

Junda Webhosting Review

junda review
Junda Webhosting Review € 1.00
 • Snelheid
  (5)
 • Prijs
  (5)
 • Klantenservice
  (4)
 • Gebruiksvriendelijkheid
  (4.5)
Algemeen
4.6

Samenvattend

Junda is een opkomende, betrouwbare webhosting provider in Nederland, bekend om zijn snelle en gebruiksvriendelijke service. Met concurrerende prijzen vanaf € 1,00 per maand en een aantrekkelijke korting bij een 3-jarig contract, biedt Junda een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hun hostingpakketten omvatten waardevolle functies zoals gratis SSL-certificaten, e-mailhosting en een gratis verhuisservice. Hoewel ze niet telefonisch bereikbaar zijn, biedt Junda uitstekende klantenservice via live chat, beschikbaar 7 dagen per week. Met een gebruikersbeoordeling van 4.6 uit 5 sterren en persoonlijke ervaringen die de kwaliteit en consistentie van de hosting bevestigen, is Junda een aantrekkelijke optie voor zowel nieuwe als ervaren website-eigenaren.

Voordelen

 • Scherp Geprijsd: Met hostingpakketten vanaf €1,00 per maand en een aantrekkelijke korting bij een 3-jarig contract, is Junda een betaalbare optie.
 • Snelle Hosting: Dankzij de servers in Nederland en de integratie van LiteSpeed Cache en QUIC Cloud CDN, biedt Junda snelle website-laadtijden.
 • Gebruiksvriendelijk: Het cPanel-dashboard van Junda is eenvoudig te navigeren, wat het gemakkelijk maakt voor gebruikers om websites en e-mailaccounts te beheren.
 • Goede Klantenservice: Hoewel niet telefonisch bereikbaar, is de klantenservice via live chat en e-mail 7 dagen per week beschikbaar en biedt snelle en deskundige hulp.
 • Gratis SSL en E-mailhosting: Junda biedt gratis SSL-certificaten en e-mailhosting, wat essentieel is voor de beveiliging en professionaliteit van een website.
 • Gratis Verhuisservice: Voor degenen die overstappen van een andere provider, maakt de gratis verhuisservice van Junda de overgang soepel en eenvoudig.
 • Compatibel met HTTP/3: De compatibiliteit met HTTP/3 verbetert de snelheid en prestaties van websites verder.

Nadelen

 • Geen Telefonische Ondersteuning: De afwezigheid van telefonische ondersteuning kan een nadeel zijn voor gebruikers die de voorkeur geven aan directe communicatie.
 • Beperkte Hosting Opties: Junda biedt geen cloud, VPS of dedicated hosting, wat een beperking kan zijn voor grotere websites of bedrijven met specifieke hostingbehoeften.
 • Relatief Nieuwe Speler: Als een relatief nieuwe speler in de hostingmarkt, heeft Junda mogelijk niet dezelfde mate van reputatie of geschiedenis als sommige gevestigde providers.
 • Beperkt Aantal Datacenters: Met servers alleen in Nederland, kunnen internationale gebruikers mogelijk niet dezelfde snelheidsvoordelen ervaren als lokale gebruikers.

Junda, een relatief nieuwe maar ambitieuze speler op de Nederlandse hostingmarkt, heeft de missie om een prominente hostingprovider in Nederland te worden. Gevestigd op de Keizersgracht in Amsterdam, werd het bedrijf opgericht door een groep ervaren techneuten met meer dan 20 jaar ervaring in de hostingbranche. In korte tijd heeft Junda zich gevestigd als een snelgroeiende hostingprovider in zowel Nederland als België.

Snelheid van Junda Hosting

De snelheid van Junda is indrukwekkend, met servers gevestigd in Nederland. Dankzij de standaardintegratie van de LiteSpeed Cache plugin en QUIC Cloud CDN in alle hostingpakketten, ervaren websites aanzienlijk snellere laadtijden. Verder is Junda volledig compatibel met HTTP/3, wat de snelheid van de websites verder verbetert. Uit een persoonlijke test met GTmetrix bleek dat mijn website een laadtijd had van onder de 1 seconde, wat boven het gemiddelde ligt.

Prijzen en Tarieven Junda Webhosting

Junda's prijsstelling is concurrerend met hostingpakketten vanaf €1,00 per maand, en biedt een aantrekkelijke korting van 50% bij een contractduur van 3 jaar. In vergelijking met andere Nederlandse hostingproviders zoals Hostnet en TransIP, biedt Junda een betere prijs voor vergelijkbare of zelfs betere functies en prestaties.

Kwaliteit

De kwaliteit van Junda's hosting is hoog, zoals bevestigd door de gebruikersbeoordeling van 4.6 uit 5 sterren. Gedurende mijn gebruik van Junda voor het hosten van een persoonlijke blog, ervoer ik geen downtime en de website presteerde consistent goed.

Gebruiksvriendelijkheid

Junda's cPanel-dashboard is uiterst gebruiksvriendelijk, waardoor het eenvoudig is om een nieuwe website te creëren of een e-mailaccount in te stellen. De optie om onbeperkt professionele e-mailadressen aan te maken, is een groot pluspunt voor kleine bedrijven en freelancers.

Functies

Enkele opmerkelijke functies zijn gratis SSL-certificaten, standaard e-mailhosting, en een gratis verhuisservice. De SSL-certificaten zijn eenvoudig te installeren en helpen bij het beveiligen van je website, terwijl de gratis verhuisservice de overgang naar Junda naadloos maakt voor nieuwe klanten.

Klantenservice

Mijn ervaring met de klantenservice van Junda was uitstekend. Hoewel ze niet telefonisch bereikbaar zijn, was de live chat responsief en het personeel was behulpzaam en deskundig. De klantenservice is 7 dagen per week beschikbaar, wat een groot voordeel is voor websitebeheerders die mogelijk hulp nodig hebben tijdens het weekend.

Conclusie van de Junda Review

Junda heeft zich snel gevestigd als een betrouwbare, gebruiksvriendelijke en betaalbare webhosting provider in Nederland en België. Met een sterke focus op klanttevredenheid, indrukwekkende snelheid en een breed scala aan functies, biedt Junda een uitstekende waarde voor website-eigenaren op zoek naar kwaliteit hosting zonder de bank te breken.

Deze review weerspiegelt niet alleen de algemene consensus van gebruikers maar ook persoonlijke ervaringen en vergelijkingen met andere providers, wat hopelijk een goed afgerond beeld geeft van wat Junda te bieden heeft voor potentiële klanten.

Deel je ervaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw beoordeling
 • Snelheid
  Sending
 • Prijs
  Sending
 • Klantenservice
  Sending
 • Gebruiksvriendelijkheid
  Sending

Review cijfer van bezoekers
Sending
Beoordeling cijfer: 0 (0 stem)
Recente webhosting reviews
SiteGround staat bekend als een betrouwbare en populaire webhostingprovider, vooral geliefd onder...
Volledige review
Mijn.host, een speler in de Nederlandse webhostingmarkt, probeert de aandacht van lokale en inter...
Volledige review
Cloud86 heeft zich opgeworpen als een bekende naam in de wereld van webhosting, met een breed sca...
Volledige review