WordPress Tutorials
Website maken

WordPress

Gepubliceerd: 15 oktober 2023

Alle berichten onder deze Categorie staan direct in betrekking met WordPress. Denk hierbij aan WordPress Thema's, Plugins, Installatie Handleidingen en Stap voor Stap WordPress Tutorials. Nog onbekend met WordPress? Laten we dan snel gaan kijken wat WordPress is en wat je er allemaal mee kunt doen.

Wat is WordPress?

WordPress is een opensourcesoftware waar je websites mee kunt maken. Dit noemen ze ook wel een content management systeem (CMS). Je kunt WordPress vergelijken met je Google Drive waar je bestanden kunt bewaren en opslaan. WordPress is een stuk software dat de mogelijkheid biedt om je inhoud online weer te geven. Hierbij kun je denken aan een website, webshop of andere infographics die digitaal kunnen worden weergegeven. Het voordeel van WordPress is dat je er gratis gebruik van kunt maken, zelfs offline indien je dat zou willen. Het enige wat je nodig bent is webhosting en een domeinnaam als je een plekje wilt op het internet waar andere bezoekers je website kunnen bekijken.

WordPress Functies

Met WordPress is het mogelijk om verschillende dingen te doen. Meestal wordt de software gebruikt om websites mee te maken. Standaard neemt WordPress de volgende functies met zich mee:

  • Aanmaken van Pagina's.
  • Aanmaken van Berichten.
  • Mediatheek voor beheer van Afbeeldingen, Video's, Pdf bestanden etc.

Het is mogelijk om de functionaliteit van WordPress uit te breiden door gebruik te maken van WordPress thema's of plugins. Doordat WordPress een opensourcesoftware systeem is hebben vele ontwikkelaars zich aangesloten om WordPress constant te vernieuwen en te verbeteren.

WordPress Thema's

Tijdens de installatie van WordPress wordt je voorzien van een standaard vooraf geïnstalleerd thema. Het WordPress thema zorgt grotendeels voor:

  • Style en weergave van je website
  • Opmaak en layout
  • Functionaliteiten

Wanneer je over enige technische kennis beschikt over de programmeertaal Php, CSS en JavaScript vallen de functionaliteiten, weergave, opmaak en layout van de site eenvoudig uit te breiden en aan te passen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte over WordPress!
Subscription Form (#3)