WordPress Tutorials
Website maken

Meest Gebruikte WordPress Plugins

Gepubliceerd: 23 juni 2022
Bijgewerkt: 15 oktober, 2023

Je hebt zojuist je eerste WordPress website online gezet, en wilt vervolgens graag weten wat de meest gebruikte WordPress plugins zijn die je zou kunnen gebruiken op je website. Hieronder een lijstje met de meest gebruikte WordPress plugins op willekeurige volgorde.

Heb je nog geen WordPress website? Volg dan onze stap voor stap WordPress Website Maken Handleiding.

WP Rocket WordPress Caching Plugin

WP Rocket zorgt ervoor dat de laadtijd van je pagina's een stuk sneller worden. Met het installeren van caching plugin worden er statische pagina's van je WordPress website gemaakt. Hierdoor wordt de laadtijd van je website aanzienlijk verbeterd. Niet alleen is dit prettig voor de bezoekers op je website, maar ook houd Google van een vlotte site. Het is bewezen dat een snelle website hoger scoort in de zoekresultaten dan een trage website.

Really Simple SSL - Http Naar Https

Deze WordPress plugin wordt gebruikt om alle http links om te zetten naar https. Dit is erg handig om de gebruikers op je website gebruik te laten maken van een beveiligde verbinding, dit kun je terug zien aan het slotje dat voor je domeinnaam staat. Ook krijgen je gebruikers op je website meer vertrouwen door de veiligheid van je WordPress Website.

really simple ssl, beveiligde verbinding, https

Daarnaast krijg je ook een kleine SEO boost, door gebruik te maken van HTTPS verbinding. Google plaatst betrouwbare websites hoger in de zoekresultaten.

Contact Form 7 - Contactformulier

contact form 7, wordpress plugins

Contact form 7, deze WordPress plugin word gebruikt om een contact formulier te maken op je WordPress website. Voor de meeste websites is dit één van de allerbelangrijkste WordPress plugin die gewoon niet mag ontbreken op je WordPress website.

Want wie wil nou niet dat gebruikers contact met je kunnen opnemen door een contact formulier in te vullen.

Yoast Seo - Zoekmachine Optimalisatie

yoast seo, zoekmachine optimalisatie

Yoast Seo is een erg krachtige plugin die je helpt met zoekmachine optimalisatie. Wellicht is dit wel de belangrijkste WordPress plugin die simpel weg niet mag ontbreken op je website. Naast Yoast SEO zijn er ook andere gelijkwaardige WordPress plugins, zoals Rank Math en All in one Seo.

Yoast Seo geeft je inzichten over hoe je jouw pagina of bericht mogelijk kunt verbeteren in de organische Google Rankings.

Ook kun je de meta descriptie veranderen, dit is de titel die verschijnt in Google van je webpagina, met een korte beschrijving eronder.

Verder maakt de Yoast Seo plugin automatisch een sitemap aan voor je website. Hierdoor begrijpt Google de structuur van je website beter, en heb je meer kans op een goede positie in de Organische zoek resultaten van Google! Bekijk hier meer Tips om Hoger te ranken in Google.

User Profile Picture - Profiel foto uit media galerij

user profile picture, profiel foto uit galerij

User profile picture is ook een erg handige plugin om geïnstalleerd te hebben op je WordPress website. Je herkent het waarschijnlijk wel als je al wat langer met WordPress werkt. Je wilt graag een andere afbeelding aan je gebruikers profiel toevoegen. Helaas bied WordPress zelf alleen de optie om een Gravatar afbeelding te selecteren.

Gelukkig bied hier User Profile Picture de oplossing hiervoor. Nadat je deze WordPress plugin hebt geïnstalleerd op je website, kun je voortaan een afbeelding kiezen uit je media galerij!

Easy Table Of Contents - Automatische inhoudsopgave

easy table of contents, inhoudsopgave, wordpress plugins

Easy table of contents is een erg handige WordPress plugin als je veel berichten plaatst op je blog. Je hoeft voortaan namelijk niet zelf meer een inhoudsopgave te schrijven voor je artikel. Dit doet Easy table of contents automatisch voor je! Het enige wat je nog hoeft te doen is het bedenken van kopjes voor je h1/h6 titels, dan doet de plugin voor je de inhoudsopgave!

Woocommerce - Maakt van je WordPress website een Webshop

woocommerce, wordpress website webshop

Wellicht heb je al eens gehoord dat je met je WordPress website ook een webshop kunt maken. De gratis WordPress plugin "Woocommerce" gaat je hierbij helpen!

Zodra je deze Woocommerce hebt installeerd op je website ben je klaar voor de start op je eigen webshop(winkel) te beginnen.

Lees hier meer over een WordPress Webshop Maken Met Woocommerce

Akismet Anti-Spam - Beveiliging tegen spam tussen je reacties.

askimet

Askimet controleert de reacties die geplaatst zijn bij blog berichten en checkt de verzonden contact formulieren. Askimet beschermd je website tegen malware en spam, als Askimet iets op je website gevonden heeft dat lijkt op spam content, dan wordt dit automatisch weg gefilterd.

Kenmerken van Askimet:

  • Controleert de reacties op je berichten en filtert de reacties die lijken op spam.
  • Elke reactie heeft een geschiedenis achter zich zodat je gemakkelijk kunt zien welke reacties zijn gedetecteerd als spam. Of juist zijn goedgekeurd door de Administrator of Moderator.
  • Je kunt het aantal goedgekeurde reacties zien per gebruiker op je website
  • Automatisch filter die de meeste spam blokkeert en automatisch wist van je website zodat je ruimte bespaard

Je hebt een Akismet.com API key nodig om deze WordPress plugin te gebruiken. Deze API keys zijn gratis voor persoonlijke blogs. Voor zakelijke en commerciële websites zijn er betaalde abonnementen beschikbaar.

Wordfence - Infectie Scanner en Firewall

wordfence, infectie scanner, wordpress firewall

Je WordPress website beveiligen met Wordfence, Wordfence is een WordPress plugin die je helpt met het beveiligen van je WordPress installatie. Wordfence scant je WordPress Website op malware infecties. Ook heeft Wordfence haar eigen Firewall beveiliging die je beschermt tegen hackers, en die verdacht verkeer van IP-adressen blokkeert.

Ook ondersteund Wordfence 2FA authenticatie. Één van de meest veilige manier om je login pagina te beveiligen tegen hackers. Als een hacker probeert in te loggen met je administrator account met het verkeerde wachtwoord. Wordt het IP-adres automatisch geblokkeerd. Verder maakt Wordfence gebruik van CAPTCHA die bots blokkeren om bijvoorbeeld een nep account aan te maken op je website en deze te gebruiken om spam berichten te plaatsen op je blog.

Mocht er nog een belangrijke plugin ontbreken waarvan je vind dat die past in deze reeks Meest Gebruikte WordPress Plugins. Laat het me dan weten door een reactie achter te laten!

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte over WordPress!
Subscription Form (#3)