WordPress Tutorials
Website maken

WordPress Backup plugin

Gepubliceerd: 31 juli 2022
Bijgewerkt: 31 juli, 2022

Het maken van regelmatige WordPress backups is het beste wat u kunt doen voor de beveiliging van uw website. Back-ups geven je gemoedsrust en kunnen je redden in catastrofale situaties, zoals wanneer je site wordt gehackt of wanneer je jezelf per ongeluk buitensluit.

Er zijn verschillende gratis en betaalde WordPress backup plugins en de meeste zijn vrij eenvoudig te gebruiken. In dit artikel delen we de 7 beste backup plugins voor WordPress.

Belangrijk: hoewel veel WordPress hosting providers beperkte backup services bieden, raden we onze gebruikers altijd aan om niet alleen op hen te vertrouwen. Uiteindelijk is het uw verantwoordelijkheid om regelmatig back-ups van uw website te maken.

Als u nog geen back-up van uw WordPress website maakt, moet u een van deze 7 beste WordPress backup plugins kiezen en deze meteen gaan gebruiken.

1. UpdraftPlus

UpdraftPlus is de populairste gratis WordPress backup plugin die beschikbaar is op internet. Het wordt gebruikt door meer dan 2 miljoen websites.

Met UpdraftPlus kunt u een volledige back-up van uw WordPress-site maken en deze in de cloud opslaan of naar uw computer downloaden.

De plug-in ondersteunt geplande back-ups en back-ups op aanvraag. Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen van welke bestanden je een back-up wilt maken.

Het kan uw back-ups automatisch uploaden naar Dropbox, Google Drive, S3, Rackspace, FTP, SFTP, e-mail en verschillende andere cloudopslagservices (zie onze stapsgewijze handleiding voor het maken van een back-up en herstel van uw WordPress-site met UpdraftPlus ).

Naast het maken van back-ups van elke WordPress-website, kunt u met UpdraftPlus ook eenvoudig back-ups rechtstreeks vanuit uw WordPress-beheerderspaneel herstellen.

UpdraftPlus heeft ook een premium-versie met add-ons om websites te migreren of te klonen, database zoeken en vervangen, multisite-ondersteuning en verschillende andere functies. De premium-versie geeft u ook toegang tot prioriteitsondersteuning.

Prijzen: gratis (UpdraftPremium Personal voor $ 70)

Review: UpdratPlus is de meest geliefde WordPress backup plugin op de markt. Het heeft meer dan 2 miljoen actieve installaties en een gemiddelde beoordeling van 4,9 uit 5 sterren. Hoewel de gratis versie veel functies heeft, raden we aan om te upgraden naar UpdraftPlus premium om alle krachtige back-upfuncties te ontgrendelen.

2. VaultPress (Jetpack-back-up)

Jetpack Backups is een populaire WordPress backup plugin van Automattic, het bedrijf dat is opgericht door WordPress-medeoprichter Matt Mullenweg.

Deze plug-in is oorspronkelijk gelanceerd onder de naam VaultPress, wat we gebruiken op WPBeginner , maar nu is het opnieuw ontworpen en omgedoopt tot Jetpack-back-ups. We zijn begonnen met het overschakelen van een aantal van onze websites naar het nieuwe Jetpack-back-upplatform, omdat dit meer up-to-date is.

Jetpack-back-upplug-in biedt geautomatiseerde dagelijkse en realtime cloudback-upoplossing zonder uw site te vertragen. U kunt eenvoudig Jetpack-back-ups instellen en binnen enkele klikken herstellen vanaf back-ups.

De hogere abonnementen van Jetpack bieden ook beveiligingsscans en verschillende andere krachtige functies.

Er zijn een paar nadelen aan het gebruik van Jetpack-back-ups voor beginners.

Ten eerste is het een terugkerende uitgave die kan oplopen als je meerdere WordPress-sites hebt, omdat je per site betaalt.

Ten tweede is de aankoopstroom behoorlijk ingewikkeld en dwingen ze je om de Jetpack-plug-in te installeren om een ​​abonnement te kopen. Het goede nieuws is dat je alle onnodige functies van Jetpack handmatig kunt uitschakelen, behalve back-ups, zodat ze je site niet vertragen.

Ten slotte worden back-ups slechts 30 dagen bewaard op de lagere abonnementen. Als u een onbeperkt back-uparchief wilt, moet u $ 49,95 per maand per website betalen, wat aanzienlijk duurder is voor beginners in vergelijking met andere oplossingen die hier worden vermeld.

De WPBeginner-website gebruikt nog steeds VaultPress (oudere versie van Jetpack) omdat we grootvaders zijn geworden tegen hun oudere prijzen, die een stuk gunstiger waren.

Maar zelfs voor de hogere prijs is Jetpack-back-up absoluut de moeite waard vanwege de uitstekende reputatie van Automattic. Daarom betalen we voor een duurder realtime back-upplan voor onze nieuwe sites zoals All in One SEO , omdat het een eCommerce-winkel is en we maximale bescherming willen.

Prijzen: vanaf $ 9,95 per maand voor een dagelijks back-upplan of $ 49,95 per maand voor een realtime back-upplan.

Review: Jetpack Backup is een premium back-upservice met een premium prijs. Als je JetPack al gebruikt voor andere functies, zoals JetPack CDN voor foto's, promotie op sociale media, elastisch zoeken, enz., dan is het een goede prijs om hun complete abonnementsbundel te kopen voor de beste prijs. Als je net op zoek bent naar realtime cloudback-ups voor WordPress, dan kun je ook BlogVault in onze lijst bekijken omdat ze meer betaalbare prijzen bieden voor beginners.

3. Back-upBuddy

BackupBuddy is een van de meest populaire premium WordPress backup plugins die door meer dan een half miljoen WordPress-sites wordt gebruikt. Hiermee kunt u eenvoudig dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse back-ups plannen.

Met BackupBuddy kunt u uw back-ups automatisch opslaan in cloudopslagservices zoals Dropbox, Amazon S3, Rackspace Cloud, FTP, Stash (hun cloudservice) en deze zelfs naar uzelf e-mailen.

Als je hun Stash-service gebruikt, heb je ook de mogelijkheid om realtime back-ups te maken.

Het grootste voordeel van het gebruik van BackupBuddy is dat het geen op abonnementen gebaseerde service is, dus er zijn geen maandelijkse kosten. U kunt de plug-in gebruiken op het aantal websites dat in uw abonnement is vermeld.

U krijgt ook toegang tot premium ondersteuningsforums, regelmatige updates en 1 GB BackupBuddy Stash-opslag om uw back-ups op te slaan. Bovendien kunt u met hun iThemes Sync -functie tot 10 WordPress-sites beheren vanaf één dashboard.

U kunt BackupBuddy zelfs gebruiken om websites te dupliceren, migreren en herstellen.

Prijzen: $ 80 voor Blogger-abonnement (1 sitelicentie)

Review: BackupBuddy is een kosteneffectieve premium WordPress-back-upoplossing voor jou. Het heeft een volledige set functies die je nodig hebt om een ​​back-up te maken, te herstellen en een WordPress-site te verplaatsen. Kortom, het is een krachtig alternatief voor UpdraftPlus en VaultPress dat u kunt gebruiken.

4. BlogVault

BlogVault is een andere populaire WordPress backup service voor WordPress. Het is een Software as a Service (SaaS)-oplossing in plaats van alleen een WordPress plugin. Het maakt onafhankelijk externe back-ups op BlogVault-servers, zodat uw server niet wordt belast.

BlogVault maakt dagelijks automatische back-ups van uw website en stelt u ook in staat om handmatig onbeperkte on-demand back-ups te maken. Het beschikt over slimme incrementele back-ups die alleen incrementele wijzigingen synchroniseren voor een minimale serverbelasting. Dit zorgt voor optimale prestaties voor uw site.

Naast back-ups helpt het u om uw website gemakkelijk te herstellen. U kunt 90 dagen back-uparchief opslaan op lagere abonnementen en 365 dagen back-uparchief op hogere abonnementen, zodat u uw site kunt herstellen van elk ongelukje.

Het heeft ook een ingebouwde staging-sitefunctie waarmee u uw website eenvoudig kunt testen. Bovendien bieden ze een gemakkelijke optie om uw website naar een andere host te migreren .

BlogVault-functies zijn veelbelovend voor kleine bedrijven en hun realtime back-upplan is redelijk betaalbaar in vergelijking met Jetpack-back-ups (de helft van de prijs). Als je het echter vergelijkt met zelf-gehoste plug-ins zoals Updraft of BackupBuddy , dan zijn de kosten per site duurder.

Prijs: $89 per jaar voor Personal Plan 1 Site License voor dagelijkse back-ups. $ 249 per jaar voor realtime back-ups.

Review: BlogVault is een eenvoudig te gebruiken WordPress-back-upoplossing. Het maakt externe back-ups, zodat uw websiteserver niet overbelast wordt met uw back-ups. De prijs lijkt zeer betaalbaar voor kleine bedrijven die realtime back-ups willen, maar niet de premium prijs van Jetpack-back-ups willen betalen.

5. BoldGrid-back-up

BoldGrid Backup is een geautomatiseerde WordPress-back-upoplossing van BoldGrid, een websitebouwer die wordt aangedreven door WordPress.

Hiermee kunt u eenvoudig uw website-back-ups maken, uw site herstellen nadat deze is gecrasht en u kunt deze zelfs gebruiken om uw site te verplaatsen wanneer u van host wisselt. U kunt geautomatiseerde back-ups instellen of handmatig back-ups maken met één klik.

BoldGrid Backup wordt geleverd met een geautomatiseerde foutbeveiligingsfunctie die automatisch een back-up van uw site maakt voordat deze wordt bijgewerkt. Als een update mislukt, wordt uw WordPress-site automatisch teruggezet naar de laatste back-up. Het is een geweldige functie die u beschermt tegen updatefouten.

Met BoldGrid Backup kun je tot 10 back-uparchieven opslaan op je dashboard en meer op externe opslaglocaties zoals Amazon S3, FTP of SFTP.

Prijzen: $ 60 per jaar (inclusief alle BoldGrid Premium-tools en -services)

Review: BoldGrid Backup is een eenvoudige WordPress backup plugin die u kunt gebruiken om back-ups van uw website te maken. Het voordeel van het gebruik van deze plug-in is de bundel van andere krachtige tools die u krijgt bij de aankoop van deze plug-in.

6. BackWPup

BackWPup is een gratis plug-in waarmee u gratis volledige WordPress-back-ups kunt maken en deze kunt opslaan in de cloud (Dropbox, Amazon S3, Rackspace, enz.), FTP, e-mail of op uw computer.

Het is uiterst eenvoudig te gebruiken en stelt u in staat om automatische back-ups te plannen volgens de updatefrequentie van uw site.

Het herstellen van een WordPress-site vanaf een back-up is ook heel eenvoudig. De BackWPup Pro-versie wordt geleverd met prioriteitsondersteuning, de mogelijkheid om back-ups op Google Drive op te slaan en enkele andere coole functies.

Prijzen: gratis (Premium abonnement is ook beschikbaar)

Review: BackWPup wordt door meer dan 600.000 websites gebruikt en is een geweldig alternatief voor andere backup plugins in de lijst. De premiumversie van de plug-in voegt krachtigere functies toe, waaronder eenvoudig en snel websiteherstel vanaf de backend met een zelfstandige app.

7. Duplicator

Zoals de naam al doet vermoeden, is Duplicator een populaire WordPress plugin die wordt gebruikt om WordPress websites te migreren . Het heeft echter ook back-up functies.

Het staat je niet toe om geautomatiseerde geplande back-ups te maken, waardoor het minder dan de ideale primaire WordPress back-up oplossing is voor een regelmatig onderhouden site.

Prijs: gratis

Review: met Duplicator kunt u eenvoudig handmatige back-ups van uw WordPress site maken. Als uw webhost regelmatig back-ups maakt, kunt u deze plug-in gebruiken om back-ups te maken voor gebruik in een staging omgeving. Het is een geweldige plug-in voor sitemigratie.

Conclusie over WordPress back-up plugins

Elke WordPress backup plugin in onze lijst heeft zijn voor- en nadelen, maar ze bieden allemaal volledige WordPress bestands back-up en volledige database back-up functies.

We gebruiken Jetpack-back-ups om twee hoofdredenen. Het is uiterst eenvoudig te gebruiken en biedt realtime incrementele back-ups.

Dit betekent dat in plaats van elke dag of elk uur een back-up te maken van al uw bestanden, het alleen een back-up maakt van wat letterlijk binnen enkele minuten na de update is bijgewerkt. Dit is ideaal voor een grote website als de onze, omdat het ons in staat stelt onze serverbronnen efficiënt te gebruiken.

Als u echter een kleine tot middelgrote website heeft en een hekel heeft aan het betalen van maandelijkse kosten, raden we de populaire UpdraftPlus- plug-in aan. Het wordt geleverd met alle krachtige functies zoals back-upversleuteling, versleuteld back-uptransport en talloze cloudopslagopties.

Welke WordPress backup plugin u ook kiest, bewaar uw back-ups NIET op dezelfde server als uw website.

Door dat te doen, leg je al je eieren in één mand. Als de hardware van je server uitvalt of in het ergste geval wordt je gehackt, dan heb je geen back-up die het doel van het opzetten van regelmatige back-ups tenietdoet.

Daarom raden we u ten zeerste aan uw back-ups op te slaan op een externe opslagservice zoals Dropbox, Amazon S3, Google Drive, enz.

Dat is alles. We hopen dat deze lijst u heeft geholpen bij het kiezen van de beste WordPress backup plugin voor je website. Misschien wil je ook onze stapsgewijze WordPress beveiliging handleiding voor beginners bekijken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte over WordPress!
Subscription Form (#3)