WordPress Tutorials

Beste WordPress Webhosting Provider 2020

Wordpress Tutorials,
16 oktober 2019
beste wordpress webhosting vergelijken nederland

In dit artikel gaan we kijken naar de Beste WordPress Webhosting Provider in Nederland. De juiste WordPress webhosting kiezen voor je WordPress website. Waar begin je dan?

Webhosting is een belangrijk onderdeel van je website. Want hier wordt je WordPress installatie opgeslagen, bestanden naar je server geüpload, en nog veel meer! Bovendien bepaald het deels ook de snelheid van je website. Denk hierbij aan de laadtijd die nodig is om je website weer te geven.

Je wilt natuurlijk niet dat je bezoekers 5 seconden moeten wachten voordat ze je website in beeld krijgen. Dit is zonde, want dat verhoogd het bounce percentage. Als het langer duurt dan 3 seconden om je website te tonen. Zal 80% van de bezoekers de webpagina wegdrukken, voordat ze enigszins wat gezien hebben.

Gelukkig heb ik de beste WordPress Webhosting Providers in Nederland voor je vergeleken! In dit artikel hebben we het dus ook alleen maar over hosting providers die zich in Nederland bevinden.

Onderwerpen die we gaan behandelen in dit artikel:

 • Waar je begint met het kiezen van WordPress hosting.
 • Belangrijk om te controleren voordat je webhosting aanschaft.
 • Vergelijking uit de drie beste WordPress hosting providers in Nederland.
 • Conclusie over de beste provider.

Waar begin je met het kiezen van WordPress hosting?

Allereerst is het een goed idee om jezelf af te vragen wat voor soort website je van plan bent te maken.

Ben je van plan om een simpele WordPress website te maken met maximaal 10 pagina's en enkele blog posts? Dan heb je aan 5GB opslag wel genoeg.

Ben je zojuist gestart met je eigen onderneming? Of gaat het om het maken van een zakelijke WordPress Website? Dan is het verstandig om Webhosting te kiezen waar je genoeg opslag ruimte tot je beschikking hebt, zodat je later als je onderneming groeit. Geen last hebt van een tekort aan opslagruimte. Denk hierbij aan minimaal 10GB.

Vaak is het zo bij webhosting providers dat, als je erachter komt dat je een tekort hebt aan opslagruimte. Dan kun in de meeste gevallen je webhosting plan aanpassen.

Belangrijk om te controleren voordat je webhosting aanschaft

Voordat je gelijk begint met het aanschaffen hosting voor je WordPress website. Is het belangrijk dat enkele begrippen die gebruikt worden in de webhosting specificaties duidelijk zijn.

Opslagruimte: Opslagruimte? Ik weet toch wel wat dit inhoud?

Daar twijfel ik ook zeker niet aan. Wel is het belangrijk dat je ook weet dat er verschillende soorten harde schijven zijn waar je bestanden op worden opgeslagen. Let er goed op dat je webhosting provider gebruikt maakt van SSD Opslag. Dit is vele malen sneller dan normale harde schijven, wat je ook zult merken in de presentaties van je website. Denk hierbij aan laadsnelheid, bestanden bewerken etc.

RAM-geheugen: Hoe meer RAM-geheugen hoe beter en sneller je website zal werken.

Zo kunnen er bijvoorbeeld meer gegevens worden gecached. Waardoor je website een hogere snelheid behaalt. Bovendien bepaald het aantal RAM-geheugen het aantal bezoekers dat per seconde kunnen worden verwerkt. Kies dus een hosting pakket met voldoende RAM-geheugen. Ik zou je aanbevelen om een webhosting pakket te kiezen met minimaal 4GB RAM-geheugen.

Dataverkeer: Het aantal keer dat je website geladen kan worden.

Huh? Wat houd dat precies in?

Stel, je hebt een hosting plan met een limiet van 25GB dataverkeer. Als je nou een website hebt met een introductie filmpje op je website. En dit filmpje heeft een bestand grote van 1GB. Dan kan het filmpje, maar vijfentwintig keer worden afgespeeld. En dan zit je al op je data limiet. Vervolgens word dan je website offline gehaald, en is deze pas de volgende maand weer online.

Dus PAS OP! Zorg ervoor dat je altijd een WordPress webhosting pakket kiest met onbeperkt dataverkeer. Je wilt natuurlijk niet dat je website ineens offline word gehaald door zulk soort grappen.

Beste WordPress Webhosting Providers in Nederland

Eindelijk zijn we zover! Wat zijn nou de Beste WordPress Webhosting Providers in Nederland?

Op dit moment zijn er een paar grote hosting partijen in Nederland die het erg goed doen.

Hieronder geef ik een vergelijking over deze drie webhosting providers.

De providers staan in willekeurige volgorde. Kies vooral een provider waar jij je het beste bij voelt. Uiteraard zijn al de providers in dit lijstje betrouwbaar en hebben ze allemaal hun Pro's en Cons.

Xel WordPress Hosting

Xel webhosting, xel hosting, wordpress hosting, wordpress webhosting
XEL
Samen achter jouw website

Xel is actief in webhosting sinds 1999 (al 20 jaar!) Xel is ontstaan vanaf de zolderkamer, en is inmiddels uitgegroeid naar een duurzaam bedrijf gelokaliseerd in Utrecht. Ondanks dat Xel al 20 jaar actief is op dit gebied. Blijven ze voortdurend vernieuwen in de beste technologie, en streven ze naar het beste resultaat samen met jou.

Xel heeft al meer dan 12.000 klanten geholpen. Hierdoor heeft Xel enorm veel ervaring in het gebied van webhosting. Het team van Xel bestaat uit professionals op gebied van: Systeembeheerders, Ontwikkelaars, & Support. Met elk zijn specialiteit en persoonlijkheid. Bovendien bied Xel persoonlijke ondersteuning aan zodat je onderneming wordt geïnspireerd, gemotiveerd en gebegeleid. Zodat er samen gewerkt word aan een succes.

Ook heeft Xel een academie waar nuttige tips & tricks gedeeld worden. Hier wordt de complexiteit behouden, maar wordt het erg makkelijk omschreven. Hierdoor is de academie toegankelijk voor beginners als gevorderde.

Bij Xel zijn verschillende hosting pakketten beschikbaar, zowel voor ondernemers, fanatieke bloggers, en voor professionele webshops.

Voor iedereen die op zoek is naar hoge kwaliteit hosting, is er een geschikt pakket beschikbaar.

 1. Start: Compleet beginners pakket klaar voor de toekomst.
 2. Website: Het meest gekozen hosting pakket. Gelijk goed van start.
 3. Pro: Hosting pakket voor websites met veel bezoekers.

Waarom kiezen voor Xel?

 • Meer dan twintig jaar ervaring.
 • Voorzien van hoogwaardige technologie.
 • Enorm snelle servers.
 • Persoonlijke en Professionele ondersteuning bij hulp.
 • Gebruiksvriendelijk Dashboard
 • Xel Academy

Waarom niet kiezen voor Xel?

 • Redelijk duur vergeleken met andere hosting providers zoals Vimexx.

Vimexx WordPress Hosting

Vimexx hosting, wordpress hosting, wordpress webhosting

Vimexx is een stichting opgericht in 2015. Ja dat lees je goed. Vimexx is geen bedrijf, maar een (non-profit) organisatie die enorm snel is gegroeid de afgelopen jaren. Lees meer hierover in dit artikel.

Verder heeft dit niets te maken met de kwaliteit en service die Vimexx levert. Het doel van Vimexx is om hosting zo snel, betaalbaar, en gebruiksvriendelijk te maken. Hierdoor is je website binnen no-time online. En kun je met zaken bezig die er echt toe doen.

De servers van Vimexx zijn van hoogwaardige kwaliteit en in eigen beheer. Door de systeembeheerders worden de servers dag en nacht gemonitord zodat er geen enkel problemen onbekend voorkomt. Ook kun je er op vertrouwen dat de gegevens die zijn opgeslagen veilig worden bewaard.

WordPress webhosting pakketten bij Vimexx.

Waarom kiezen voor Vimexx?

 • Enorm veel keuze uit WordPress hosting pakketten.
 • Super snelle laadtijd.
 • Gebruiksvriendelijk Dashboard.
 • Uitmuntende service bij hulp en andere vragen.
 • Het platform draait op Groene Stroom en voorzien van ISO Certificaten.
 • Investeert voortdurend in de allernieuwste technologieën.
 • Gratis back-ups die 60 dagen bewaard worden.

Waarom niet kiezen voor Vimexx?

 • Weinig bekend over de oprichters van de organisatie.

Neostrada WordPress Hosting

Neostrada hosting, wordpress webhosting, beste wordpress provider nederland

WordPress hosting bij Neostrada. Neostrada is al meer dan tien jaar actief op het gebied van webhosting. En hebben in totaal al meer dan 50.000 klanten geholpen. Neostrada is het meest bereikbaar in vergelijking met de andere providers. Ze geven aan op de website binnen 15 minuten te reageren binnen de openingstijden.

Niet alleen is Neostrada geschikt voor de gebruikelijke klant. Maar ook voor serieuze ontwikkelaars ben je bij Neostrada op de juiste plek. Zo krijg je bij elk webhosting pakket toegang tot SSH, kun je gebruik maken van GIT. Ook heb je toegang tot allerlei andere frameworks zoals Lavarel en Symfony.

Verder investeert ook Neostrada in de nieuwste technologie en servers. Bij elk WordPress hosting pakket maken krijg je SSD-opslag en razendsnelle servers. De prijzen van Neostrada zijn ook onverslaanbaar. De hosting pakketten zijn Goed & Betaalbaar.

Webhosting pakketten van Neostrada:

Waarom kiezen voor Neostrada?

 • Onbeperkt dataverkeer.
 • Onbeperkt aantal e-mail accounts.
 • Geweldige ondersteuning.
 • Goede Prijs, kwaliteit verhouding.
 • Gratis SSL-Certificaat.
 • Volledige SSD-opslag.
 • Gratis automatische back-ups.
 • Geavanceerde WordPress Caching.
 • 1 klik installer met meer dan 413 applicaties.

Waarom niet kiezen voor Neostrada?

 • Ik zou het niet weten.

Welke WordPress Hosting provider is geschikt voor jou?

Het valt niet mee om een keuze te maken uit de juiste provider. Er is enorm veel aanbod op het gebied van webhosting. Mijn advies zou zijn: Vraag jezelf af wat voor website je van plan bent te maken. En jezelf af te vragen hoe technisch dat je bent.

Als je echt nieuw bent in de wereld van webhosting en het maken van je eigen WordPress website. Dan raad ik je sterk aan om een pakket te bestellen bij Xel. Dit omdat Xel persoonlijke begeleiding aanbied en je toegang geeft tot de Xel Academie.

Voor degene met een bestaande website en verstand van webhosting. Dan raad ik aan om een pakket te nemen bij Vimexx. Omdat je hier veel vrijheid hebt in de soorten hosting pakketten.

Voor de geavanceerde ontwikkelaar zou ik je aanraden om een hosting pakket van Neostrada te nemen. Dit omdat ze verschillende frameworks ondersteunen die ontwikkelaars gebruiken. Bovendien krijg je toegang tot het Cpanel. Waar je zelf nog enigszins geavanceerde aanpassingen kunt doorvoeren naar je website.

Vervolgstappen nadat je WordPress hosting hebt aangeschaft

Nu dat je WordPress hosting voor elkaar hebt. Wil je ook daadwerkelijk wat bereiken met je website. Hieronder een lijstje met potentiële ideeën.

Mochten er zich nog vragen voordoen, dan verneem ik het graag in de comments!

menucross-circle