WordPress Tutorials
Website maken

Beaver Builder Review 2023

Beaver builder review
Gepubliceerd: 23 juni 2022
Bijgewerkt: 15 oktober, 2023
beaver builder review, beaver builder, visual editor, page builder

Beaver Builder, is een visual page builder plugin voor WordPress. Er is zowel een Gratis als Pro versie beschikbaar. De page builder is zeer gebruiksvriendelijk, en vereist geen technische kennis. Een licentie van Beaver Pro kost $99.- Hier krijg je dan ook veel voor terug. Wanneer je Beaver eenmaal hebt aangeschaft, kun je de page builder gebruiken op oneindig veel websites.

Gebruiksvriendelijk

Prijs / Kwaliteit

Ondersteuning

Wil je graag een website maken met een page builder? Dan is Beaver Builder wellicht iets voor jou!

Beaver builder, is een WordPress plugin. Waarmee je visueel een website kunt maken. Dit heeft als voordeel dat je zelf je niet hoeft te programmeren. Of enige technische kennis nodig hebt.

Met een page builder zoals die van Beaver, kun je snel uit de voeten. Zo maak je binnen enkele minuten een geweldige website. Je hebt met de betaalde versie toegang tot templates, die vooraf zijn gebouwd. Door een template te gebruiken, kun je erg snel pagina's bouwen.

Je bespaart hiermee veel tijd, je hoeft alleen de afbeeldingen en de tekst van de template aan te passen. Dit is met enkele handelingen van de muis snel gepiept.

Waarom Beaver Builder?

  • Bespaard veel tijd en geld.
  • Vooraf gebouwde templates.
  • Geen technische kennis nodig.
  • Door een template te gebruiken is je website gelijk responsive voor alle apparaten.
  • Alle elementen zijn eenvoudig aan te passen naar wens.
  • Handige sneltoetsen in de live builder. Zodat je snel een template kunt opslaan, of een preview kunt bekijken.

Door gebruik te maken van een page builder, bespaar je enorm veel tijd, maar ook geld. Dankzij de vooraf gebouwde templates, heb je binnen no time een pagina gemaakt. Je kunt na het importeren van een template. Deze eenvoudig aanpassen naar je eigen stijl. Er zijn vele opties beschikbaar, om je pagina naar wens te designen.

Ook heb je geen enkele technische kennis nodig. De page builder van Beaver is gebruiksvriendelijk, en makkelijk in gebruik te nemen. Het grote voordeel van Beaver Builder, is dat wanneer je een template gebruikt. De templates die je importeert zijn responsive voor alle apparaten. Zo hoef je later niet te knoeien met de lay-out van je pagina.

Beaver Builder Lite VS Pro

Er is zowel een gratis, als betaalde versie voor Beaver builder beschikbaar. Ik heb de gratis versie geprobeerd, alleen kun je er standaard niet veel mee. Je krijgt geen toegang tot voorgebouwde templates. Dus je zult alles van de grond af moeten opbouwen. Daarnaast is de Lite versie erg beperkt met het aantal functies.

Met de gratis versie kun je maar enkele basis elementen gebruiken.

  • Audio
  • HTML
  • Text Editor
  • Photo
  • Video
  • Kolommen
  • Sidebars

Zoals je ziet, is de gratis versie niet echt uitgebreid. Je zult prima uit de voeten kunnen met de gratis versie, wanneer je een simpele pagina wilt maken. Als je toch iets meer wilt kwa opties. Dan zul je moeten overstappen naar de betaalde versie.

Dit is enigszins begrijpelijk, maar tegelijkertijd erg jammer. Met de gratis versie kun je niet goed testen of Beaver Builder een goede visual page builder plugin is.

UltimateBeaver.com bied gratis extensies aan voor de gratis versie van Beaver.

  1. Header Footer Add on: Met deze add on kun je met de Lite versie een Header en Footer aan je pagina toevoegen.
  2. Timeline: Met deze add on kun je timelines toevoegen aan je pagina.
  3. Column Separator: Hiermee kun je kolommen scheiden van elkaar.
  4. Timed Content: Content laten verschijnen of verdwijnen na een opgeven tijd.
  5. Cards: Hiermee kun je pricing tables maken voor op je pricing pagina.
  6. Alerts: Mooie alarmen aan je pagina toevoegen, wanneer een handeling word uitgevoerd.

Daarnaast bieden ze ook nog meer extensies aan voor Beaver Builder Pro.

Mocht je geen zin hebben, om al deze extra plugins te installeren voor Beaver Builder Lite. Dan is Elementor een betere optie. De Gratis versie van Elementor heeft meer te bieden dan de gratis versie van Beaver Builder.

Is Beaver Builder Pro Het Geld Waard?

Wanneer je toch besluit de stap te maken, naar de betaalde versie van Beaver Builder. Dan krijg je ook echt waar voor je geld. Met een licentie van $99.- kun je Beaver Builder Pro op zoveel websites installeren als je maar wilt.

Je hoeft dus maar één keer je portemonnee te trekken, voor een zeer goede page builder. De betaalde versie van Beaver Builder is echt het geld waard. Je krijgt met de betaalde versie toegang tot meer dan 500+ vooraf gebouwde templates. Die je met een simpele klik in je pagina kunt importeren.

Naast de templates, krijg je ook toegang tot andere functies van Beaver Builder.

Beaver Builder Plugin vs Beaver Theme

Beaver bied verschillende producten aan die je kunt gebruiken. Zo heb je Beaver Builder en Beaver Theme. Als je compleet nieuw bent met WordPress, dan wil hier nog wel eens verwarring ontstaan tussen een plugin en een thema.

Wanneer je werkt met WordPress, dan zijn de lay-outs van de pagina verdeeld in verschillende stukken. Zo heb je op een pagina de "Header, Footer, Sidebar en de Content area".

Header: De header is het bovenste gedeelte van de pagina. Hier wordt in de meeste gevallen het navigatie menu getoond en het Logo van de website.

Footer: De Footer is het onderste gedeelte van een pagina. Hier wordt contact informatie gedeeld over de website, en eventueel nog een navigatie menu.

Sidebar: Sidebars worden getoond aan de linker of rechter gedeelte van een pagina. Meestal worden deze sidebars alleen getoond bij blog artikelen.

Content area: Met de content area wordt de inhoud van een pagina bedoeld.

Verschillende soorten Templates

Beaver Builder, komt met verschillende soorten templates. Zo zijn er templates specifiek voor Landing Pages en Content Pagina's.

Landing Pages worden gebruikt om je bezoeker te informeren. Deze pagina's worden gebruikt met een vooropgesteld doel.

In de meeste gevallen wordt een landingspage bedoeld om de bezoeker te informeren. Over een product wat je aanbied, of voor het registreren voor een mailinglijst. Daarnaast wordt de "Home" pagina gezien als landingspage.

Content Pagina's hebben een heel ander doel. Dit kunnen pagina's zijn om meer over je bedrijf te vertellen, prijzen pagina, of om contact op te nemen.

Eigen Templates Maken

Met de betaalde versie, kun je templates die je gemaakt hebt opslaan. Zo kun je de Template later weer gebruiken voor een andere pagina. Het is ook mogelijk om de template naar een andere website te importeren.

Deze functie is alleen beschikbaar met de betaalde versie van Beaver Builder. Met de gratis versie is dit helaas niet mogelijk. Je zult dus telkens opnieuw moeten beginnen met het stylen van een pagina.

Alternatieven voor Beaver Builder

Naast Beaver Builder, zijn er nog vele andere visual page builders beschikbaar. Elementor is een van de bekendste. De gratis versie van Elementor brengt standaard meer functies met zich mee dan die van Beaver.

Ik vind dat Elementor een betere optie is. Wanneer je niet van plan bent de betaalde versie te kopen. Daarnaast zijn er nog meer drag en drop builders voor WordPress beschikbaar. Zo heb je bijvoorbeeld:

  1. Thrive Architect(Aanrader)
  2. Visual Composor
  3. Elementor
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte over WordPress!
Subscription Form (#3)