Beste Page Builders Voor WordPress
Ben je op zoek naar een makkelijke manier om een pagina te maken en designen? Dan is een page builder / landing page builder een zeer goede optie.
Met een page builder, kun je pagina's maken, aanpassen, en de layout van je website bepalen zonder dat je enige code hoeft te schrijven.
In dit artikel gaan we kijken naar de beste page builder voor WordPress. Zo dat je straks een goede keuze maken voor het maken van je pagina's met een page builder.
Waarom gebruik maken van een page builder in WordPress?
Wanneer je een website maakt met WordPress, is het voor beginners vaak lastig om de layout van hun WordPress website te bepalen.
Er zijn vele betaalde WordPress Thema's beschikbaar. Die komen met enorm veel verschillende functies, en layout mogelijkheden.
Het wordt het lastig, wanneer je net even iets anders wilt dan standaard. Als je de layout van je pagina wilt veranderen. Dan moeten de bestanden van het thema worden aangepast. Dit is lastig, vooral wanneer je geen ervaring hebt met programmeren.
Enkele jaren terug was er nog niet zoiets als een page builder, en was je gebonden aan een webdesigner of programmeur. Die net even de style of een kleurtje moest aanpassen. Dat kostte veel tijd en geld, wat nu allemaal kan worden bespaard door gebruik te maken van een page builder.
Echter wanneer je een speciale functie aan je website wilt toevoegen, zul je een programmeur moeten inhuren. Met een page builder, is veel mogelijk als het gaat om design, en je kunt zo hier en daar wel een event aan toevoegen. Zodat er bijvoorbeeld een mail pop up tevoorschijn komt.
Alleen als het er echt op aan komt, dan zul je een ervaren programmeur moeten inhuren. Om andere functies aan je website toe te voegen. Zoals het filteren van een galerij, of producten op je winkel pagina.
Wanneer je een website maakt met Wix of Weebly, dan werk je automatisch met een page builder. Alleen zit je dan weer met andere beperkingen van het systeem. WordPress is vele malen uitgebreider dan een Wix website. Daarom stappen de meesten na loop van tijd alsnog over naar WordPress.
Het mooiste zou zijn als je binnen WordPress zou kunnen werken met een page builder. En dat kan!
Vind de Beste WordPress page builder voor jouw website
Er zijn een paar erg goeie page builders voor WordPress beschikbaar. Waarmee je de layout van je pagina compleet kunt aanpassen. Zonder dat je enige code hoeft aan te passen binnen WordPress zelf. Zo kun je als individueel, eenvoudig een mooie pagina maken. Zonder dat je enige technische kennis nodig bent.
Doordat er zo veel verschillende page builders beschikbaar zijn. Heb ik besloten om de besten voor je op een rijtje te zetten. Zodat je een goed beeld krijgt van bepaalde soorten page builders, en wat je er allemaal mee kunt doen.
Het zou enorm zonde zijn om een page builder op de gok te kiezen. De kans dat de page builder niet aan je verwachtingen voldoet, is aanwezig.
Je zou dan helemaal opnieuw moeten beginnen met een andere page builder. Zonde van alle tijd, die je erin hebt gestopt.
Laten we snel gaan kijken naar de beste page builders voor WordPress! We gaan vooral letten op de volgende punten:
- Gebruiksvriendelijkheid
- Design / layout mogelijkheden
- Flexibiliteit
- Vooraf gebouwde templates
Thrive Architect Page Builder
Thrive Architect is onderdeel van Thrive Themes. Met het totaal pakket van Thrive Themes, ontvang je onder andere de page builder Thrive Architect. Als lid van Thrive, krijg je toegang tot een complete collectie WordPress Thema's en Plugins. Die speciaal ontworpen zijn om de conversie van je website te verhogen.
- Gebruiksvriendelijk
- Prijs / Kwaliteit
- Ondersteuning
Op nummer een staat Thrive Architect. Thrive Architect is een page builder / landing page builder voor WordPress. De reden dat deze page builder boven aanstaat, heeft een reden.
Thrive Architect heeft een hoge focus op conversie. Deze page builder, is dan ook zeer geschikt voor affiliate marketing en sales.
De page builder, is gemaakt door Thrive Themes, die zich al jaren bezighoud met het verhogen van de conversie op je WordPress website.
Wanneer de focus van je website ligt op het maken van sales, of het promoten van andermans producten. Dan raad ik je ten zeerste aan om het aanbod van Thrive Themes te bekijken.
Thrive Architect komt met super veel functies, en je kunt er de mooiste layouts mee maken. Je kunt kiezen uit 325 verschillende templates en deze compleet naar wens aanpassen. Om deze manier gaat het maken van pagina's een stuk sneller.
De page builder, werkt vliegensvlug, je kunt gemakkelijk zien welk gedeelte van de pagina je aan het bewerken bent. Doordat Thrive Architect onderdeel is van Thrive Themes. Werken alle plugins nauwkeurig met elkaar samen. Zelf gebruik ik ook Thrive Architect om landing pages te maken.
Wanneer je een lidmaatschap afsluit bij Thrive Themes. Dan krijg je niet alleen toegang tot de page builder Thrive Architect, maar krijg je ook toegang tot alle andere producten van Thrive. Die zijn bedoeld om de conversie van je site te verhogen.
Review: Thrive Themes Review
Thrive Architect voor en nadelen
Voordelen
- Super snelle page builder.
- Keuze uit 325+ Verschillende Templates.
- Speciale content blokken, om nog sneller te designen.
- Templates zijn ontworpen met als doel om de conversie te verhogen.
- Toegang tot andere extenties van Thrive Themes
- Werkt nauwkeurig samen met andere plugins van Thrive Themes
Nadelen
- Duurder dan andere page builders.
Conclusie Thrive Architect / Thrive Themes:
Als je op zoek bent naar een premium page builder, met een alles in één pakket voor WordPress. Dan is Thrive Themes precies wat je zoekt! Wanneer je een lidmaatschap afsluit bij Thrive Themes, ontvang je alle tools die je nodig hebt om een website te maken die is geoptimaliseerd voor conversie.
Beaver Builder
Beaver Builder, is een visual page builder plugin voor WordPress. Beaver Builder staat bekend als makkelijk te gebruiken. Daarnaast is Beaver Builder gecodeerd met schone code. Beaver Builder, ontvangt regelmatig updates met nieuwe features.
- Gebruiksvriendelijk
- Prijs / Kwaliteit
- Ondersteuning
Beaver Builder komt op de tweede plaats. We hebben het dan over de betaalde versie van Beaver Builder. De gratis versie van Beaver Builder, is zeer beperkt, en ook niet aan te raden, wanneer je niet van plan bent om een betaalde licentie aan te schaffen.
Als je op zoek bent naar de beste gratis page builder. Dan zou ik kiezen voor Elementor.
Beaver Builder Pro is zeer gemakkelijk in gebruik te nemen. Het interface van Beaver Builder is vanzelf sprekend, en je kunt kiezen uit een enorme collectie templates. Om je pagina mee te stylen.
Daarnaast kun je ook je eigen templates maken, en deze opslaan als je eigen template. Dit is erg handig, wanneer je van plan bent om voor verschillende pagina's dezelfde layout te gebruiken.
De prijzen van Beaver Builder zijn iets duurder dan die van Elementor en andere page builders zoals Visual Composer en WP Bakery. Dit is ook niet gek. Je kunt met één licentie Beaver installeren op oneindig veel websites. Terwijl je bij andere page builders moet betalen voor een extra licentie.
Wat vooral interessant is aan Beaver Builder. Is dat ze voor $399.- een agency licentie aanbieden. Dit kan enorm van pas komen als je zelf websites maakt voor klanten. Je kunt Beaver Builder dan white labelen, en je eigen naam aan de plugin toevoegen. Zo lijkt het net alsof jij de page builder gemaakt hebt. En straalt meer professionaliteit uit.
Review: Beaver Builder Review
Beaver Builder voor en nadelen
Voordelen
- Betaalde versie kan geïnstalleerd worden op oneindig veel websites
- Gebruiksvriendelijk interface
- Mogelijkheid om te white labelen. Zo kun je als webdesigner Beaver Builder onder je eigen naam aanbieden.
- Import / Export functie
- Vooraf gebouwde templates die je eenvoudig kunt bewerken.
- Geweldige ondersteuning
- Geniet van levenslange updates en nieuwe features.
Nadelen
- Gratis versie van Beaver Builder is erg beperkt.
Conclusie Beaver Builder:
Beaver Builder is een erg goede page builder. Het interface is gebruiksvriendelijk, en de ondersteuning bij een probleem is uitmuntend. Je kunt binnen de page builder gemakkelijk switchen naar een andere pagina, zodat je vliegensvlug kunt designen. Daarnaast bieden ze een agency plan aan, die erg interessant is wanneer je veel websites maakt voor klanten. Je kunt de plugin namelijk white labelen, en je eigen naam op de plugin drukken. Op deze manier kun je aan je klanten laten zien dat je de plugin zelf gemaakt hebt.
Elementor Page Builder
De bekendste page builder van WordPress, Elementor. Je hebt er vast wel van gehoord. Met Elementor maak je niet alleen geweldige landing pagina's. Maar heb je ook de complete controle over het designen van je webshop pagina, wanneer je Woocommerce gebruikt. Je kunt zowel de complete winkel pagina aanpassen, maar ook de layout van product pagina's. Wanneer je op zoek bent naar een page builder, wanneer je echt alles kunt aanpassen. Dan is Elementor een uitstekende keuze!
- Gebruiksvriendelijk
- Prijs / Kwaliteit
- Ondersteuning
Elementor is de bekendste page builder voor WordPress. Ik weet zeker dat iedereen die WordPress een tijdje gebruikt heeft, de naam Elementor bekend voorkomt. Elementor bied zowel een Gratis als een Betaalde(Pro) versie aan.
De Gratis versie is kwa bouw snelheid hetzelfde als de pro versie van Elementor. Het enige verschil tussen de gratis en pro versie is dat de pro versie meer features met zich mee brengt. De betaalde versie van Elementor kost slechts $49.- voor een licentie voor 1 site. Je kunt het betaalplan op elk moment veranderen, mocht je Elementor later op een andere site willen installeren. Dan kun je dus eenvoudig je licentie upgraden.
Beide versies zijn gemakkelijk te gebruiken, en bevatten net als andere page builders over een drag and drop builder. Je sleept de Elementen dus gemakkelijk naar je pagina, zodat je kunt beginnen met het designen van het element.
Naar mijn idee werkt Elementor het snelste, vergeleken andere page builders. Elementor is één van de weinige page builders waar je met de gratis versie toegang krijgt tot templates. Bij de meeste page builders moet je eerst een licentie aanschaffen, voordat je toegang krijgt tot templates.
Daarnaast kun je met de Pro versie ook de layout van je Woocommerce winkel aanpassen. Mocht je een webshop maken met Woocommerce.
Elementor voor en nadelen
Voordelen
- Elementor Pro Licentie Kost slechts $49.-
- Keuze uit Templates, zelfs met de gratis versie
- Ondersteund Woocommerce, voor het stylen van product pagina's
- Je kunt je website vertalen naar andere talen
- Ontwikkelaars API, om te integrenen met andere applicaties
- Ondersteund door veel WordPress Thema's
Nadelen
- Met één licentie kun je Elementor pro niet op oneindig veel sites installeren. Zoals met Beaver Builder.
Conclusie Elementor:
Elementor is een prima keuze, zelfs de gratis versie van Elementor komt met veel features en templates. Wanneer je een webshop maakt met Woocommerce, kun je zelfs de winkel, product, en categorie pagina aanpassen naar je eigen style. Dit is iets wat weinig page builders ondersteunen.